Zelf pompoensoep maken
Zelf Pompoensoep maken
Pompoensoep maken, het is helemaal niet moeilijk en het is een heel gezonde soep, die bijna in zijn geheel bestaat uit groenten. Het is leuk om te maken, lekker om te eten en ook nog eens hartstikke gezond.
Elke dag een gezonde warme maaltijd aan huis in België
Wil je elke dag genieten van een gezonde en warme maaltijd, maar lukt het niet meer om zelf te koken? Bijvoorbeeld vanwege ouderdom of andere fysieke ongemakken? Gelukkig kan je dan nog steeds lekkere verse gerechten eten. Gezonde maaltijden aan huis kan je tegenwoordig door bijna heel Vlaanderen laten bezorgen.
Pompoensoep Ingrediënten
Hieronder vind je de benodigde ingrediënten voor een basis pompoensoep voor 4 personen. Wist je dat deze groente hartstikke gezond is? Hier lees je 8 redenen waarom pompoen gezond is.
● 1 pompoen van ongeveer 1 kilo
● 4 eetlepels olie
● 2 uien, gepeld en fijn gesneden
● 1 blaadje laurier
● 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
● 2 sneetjes brood, zonder korst
● 1 teentje knoflook, gepeld
● wat zout
De bereidingswijze
1. Was de pompoen goed onder stromend water
2. Halveer de pompoen en snijd deze hierna in plakken, schillen is niet nodig
3. Verwijder de pitjes, dit gaat het makkelijkste met een lepel
4. Maak van de plakken pompoen mooie dobbelsteentjes
5. Neem een grote pan en breng een bodempje water met hierin de blokjes pompoen aan de kook
6. Zet hierna het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat de pompoen zachtjes koken
7. Neem een koekenpan en doe hierin de helft van de olie
8. Fruit hierin de gesnipperde uitjes aan, totdat deze mooi glazig en iets zacht zijn geworden
9. Schep de uitjes uit de koekenpan en voeg deze toe aan de pan met de pompoen blokjes
10. Voeg ook toe: het blaadje laurier en de geraspte gember
11. Laat de pompoensoep in wording nu ongeveer een half uurtje koken
12. Als de pompoen stukjes zacht zijn geworden, zijn deze gaar
13. Verwijder het laurierblaadje
14. Pureer het geheel met een staafmixer of in de keukenmachine. Als deze niet aanwezig zijn, is het ook heel goed mogelijk om de soep te pureren met een roerzeef
15. Voeg naar eigen smaak wat zout toe aan de pompoensoep
16. Wrijf de sneetjes brood in met de knoflook, die doormidden is gesneden
17. Snijd het brood in blokjes
18. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de stukjes brood goudbruin en knapperig
19. Schep de pompoensoep in vier borden of kommen en bestrooi deze met de brood croutons
Tips om jouw pompoensoep nog lekkerder te maken
● Als de pompoensoep erg dik is, kan er gemakkelijk wat water aan worden toegevoegd om deze te verdunnen
● Pompoensoep kan ook worden ingevroren en/of de volgende dag worden gegeten