Brood bakken in eigen keuken

Brood bakken in eigen keuken

Als je wilt weten hoe je je eigen brood kunt maken, ben je hier aan het goede adres. In dit bericht zullen we alles schetsen wat je moet weten om een ​​heerlijk brood helemaal opnieuw te bakken. We zorgen ook voor een recept, zodat je meteen aan de slag kunt!

Juiste recept is belangrijk

Brood bakken is een stuk makkelijker dan je zou denken, zeker als je het juiste recept hebt. Neem bijvoorbeeld dit broodrecept – het is onfeilbaar! Meng alle ingrediënten in een grote kom, wacht een uur, vorm het deeg tot een bal, laat het nog een uur of twee rijzen en bak dan.

Je kunt dit recept ook aanpassen met verschillende ingrediënten. Houd je niet van knoflook? Laat het weg! Wil je proberen wat basilicum of rozemarijn toe te voegen voor extra smaak? Doe Maar! Door je eigen brood te maken, weet je precies wat erin is gegaan en kun je conserveermiddelen, chemicaliën en andere ongezonde toevoegingen die vaak in winkelartikelen worden aangetroffen, vermijden.

Als je geen zuurdesemstarter hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Dit recept werkt het beste met een natuurlijke starter, maar je kunt ook creatief zijn en er zelf een maken! Onthoud dat er niets boven de smaak van traditioneel zuurdesembrood gaat. Het duurt drie dagen om het deeg bruisend en gebruiksklaar te krijgen, dus plan vooruit als je deze methode wilt proberen.

Dit is wat je nodig hebt

Biologische witte tarwebloem ten minste 50% volkoren , Water, Zuurdesemstarter (1/4 kop), bakkerszout (2 theelepels), kan worden verminderd of weggelaten op basis van voorkeur) – vermijd gewoon keukenzout.

Tijd: 1 uur en 40 minuten

Bakspullen: 2 grote mengkommen, houten lepel, plastic folie, theedoek of theedoeken, een zeer grote broodvorm van 800 gram (om te bakken), baksteen (optioneel), rooster om af te koelen

Verwarm je oven voor op 220 graden. Dit is de temperatuur waarop de meeste moderne ovens werken, maar als het een ouder model is, moet je deze mogelijk iets aanpassen. Begin de graden van de oven met kleine stappen te verlagen totdat het gaar is!

Reacties zijn gesloten.