De top 10 gezondste groenten

De top 10 gezondste groenten

Groenten mogen natuurlijk niet ontbreken bij je dagelijkse voeding als je fit en gezond door het leven wil gaan. Kies altijd voor verse groenten. Door het eten van minimaal tweehonderd gram per dag zal je weerstand een stuk verbeteren en blijft je gewicht constant. In deze blog zal de top 10 van de gezondste groenten uiteen worden gezet.

1. Broccoli

Broccoli beschikt over een grote hoeveelheid vitamines (C) en is rijk aan foliumzuur. Foliumzuur is belangrijk bij het aanmaken van rode en witte bloedcellen. Ook bevat broccoli de stof sulforafaan. Deze stof is bacteriedodend en helpt te beschermen tegen bepaalde soorten kanker. Broccoli heeft als grote voordeel dat deze het hele jaar door gegeten kan worden.

2. Boerenkool

Boerenkool is een typische wintergroente en bevat erg veel voedingsstoffen, een ruime hoeveelheid vitamines (A,C en K) en mangaan. Dit maakt boerenkool erg gezond.

3. Spruiten

Spruitjes beschikken over veel vitamines en ijzer. Ook bevatten spruitjes de stof sulforafaan, net zoals broccoli.

4. Erwtjes

Erwten zijn rijk aan vitamines en mineralen. Erwtjes dragen bij aan stevigere botten en kunnen hart- en vaatziekten tegen gaan. Bovendien geven erwtjes je meer energie.

5. Spinazie

Spinazie bevat een grote hoeveelheid ijzer en vitamines. Door het eten van spinazie stimuleer je je darmwerking, krijg je gezondere botten, wordt de werking van het geheugen gestimuleerd en voorkom je hartziekten en artritis.

6. Asperges

Asperges beschikken over een combinatie van kalium met asparagine. Dit zorgt ervoor dat asperges een vocht afdrijvende werking hebben. Ook bevatten asperges de stof inuline, wat goed is voor de darmen. Asperges zijn typische zomergroenten.

7. Wortels

Wortels zorgen voor bètacaroteen. Dit zorgt ervoor dat onze lichamen op een natuurlijke en veilige wijze vitamine A kunnen aanmaken. Ook speelt bètacaroteen een belangrijke rol bij ons zicht. Wortels zorgen ervoor dat de gehele weestand wordt verhoogd.

8. Uien

Uien bevatten veel zwavelhoudende stoffen. Dit zorgt voor een intense smaak en geur. Uien zijn positief voor de spijsvertering en hart- en bloedvaten, zorgen ervoor dat de bloedsuiker verlaagd en zijn ontstekingsremmend.

9. Rode bieten

Bieten bevatten veel krachtige voedingsstoffen die het lichaam bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker. Ook is het eten van bieten ontstekingsremmend.

10. Bleekselderij

Bleekselderij bevat veel vitamines (B en C) en kalium. Bleekselderij heeft een vocht afdrijvende werking en is goed voor het verlagen van je bloeddruk en cholesterol.

Reacties zijn gesloten.